KMO-portefeuille

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor ondernemers financiële steun krijgen bij aankoop van opleiding en adviesdiensten.

De UGent is erkend als opleidingsverstrekker. Met deze steunmaatregel van het Vlaams Gewest kan uw bedrijf zo tot 30% besparen op de registratieprijs van onze opleidingen.

U doet online de subsidieaanvraag op www.kmo-portefeuille.be ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding.

Meer info vindt u op de website van Agentschap Innoveren & Ondernemen: www.kmo-portefeuille.be.

 

Hoe aanvragen?

 • Stap 1: Je schrijft je in voor een opleiding via de website van de academie voor levenslang leren. Na inschrijving ontvang je een e-mail met daarin jouw bestelbevestiging. Wat later zal je ook een e-mail ontvangen vanwege de UGent (betaalverzoek.dfin@ugent.be) met de factuur toegevoegd als bijlage.

BELANGRIJK: Als je gebruik wil maken van de kmo-portefeuille, mag je deze factuur niet rechtstreeks betalen aan de UGent.

 • Stap 2: Je doet online de subsidieaanvraag op kmo-portefeuille.be ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Het erkenningsnummer van de UGent voor de opleidingen in het kader van levenslang leren is DV.O103194. (De O na DV. is een klinker en niet het cijfer nul, de tweede 0 is wel het cijfer nul)
 • Stap 3: Na de aanvraag stort je jouw eigen aandeel van de cursusprijs naar de financiële partner van de overheid Sodexo.
 • Stap 4: De Vlaamse Overheid stort het resterende percentage in jouw kmo-portefeuille.
 • Stap 5: Vergeet als allerlaatste stap niet om via de website kmo-portefeuille.be opdracht tot betaling (doorstorting) te geven wanneer het totale bedrag (100%) in de kmo-portefeuille zit.

BELANGRIJK: Bij deze stap vermeld je het nummer (factuurnummer: begint met 75 en bestaat uit 10 cijfers) van de factuur die je ontving van de UGent.

 

Authorisatie-ID

 • Opleidingen
  Gebruik de volgende authorisatie-ID bij het elektronisch aanvragen van opleidingscheques voor werkgevers: DV.O103194 (de eerste 0 is een letter, de tweede O een cijfer).
   
 • Micro-credentials & Postgraduates
  Registratie is via de centrale administratie. De authorisatie-ID is DV.O103193 . Lees meer...

Opleidingscheques voor werknemers

Alle informatie over opleidingscheques voor werknemers vindt u op deze website: http://www.vdab.be/opleidingscheques/werknemers.shtml